Šalát z pečenou červenou repou, parmezánom a rukolou
Najlepšia kombinácia – repa, parmezán, rukola a vlašské orechy! Ďalší šalát, na ktorom si pochutnáte bez výčitiek. Červená repa je navyše plná vitamínov a minerálov. Obsahuje napríklad vitamíny B a C, karotén, vápnik, horčík, draslík, sodík, kremík, železo, selén, zinok, kyselinu listovú, antioxidanty betaín a betacyanín a cenné stopové prvky cézium a rubídium.
Suroviny:
- 2 malé červené repy
- 2 lyžice balzamikového octu
- olivový olej
- hrubozrnná soľ
- čerstvá rukola
- hrsť parmezánu
- hrsť vlašských orechov
- čierne korenie
Postup:
Najprv si upečte červenú repu. Tú dôkladne umyte, položte na kus alobalu, osoľte hrubou soľou a polejte balzamikovým octom a olivovým olejom. Repu zabaľte do alobalu a položte do zapekacej misky. Pečte pri 180 stupňoch asi 45 minút. Potom skúste nožom, či je už repa mäkká, a nechajte ju vychladnúť. Potom ju olúpte a nakrájajte na jemné plátky alebo mesiačiky.
Repu položte na preprané listy rukoly, pridajte vlašské orechy, lupienky parmezánu, osoľte a mierne pokvapkajte olivovým olejom.
Dobrú chuť!