🤩 Ešte stále pre vás držíme pri väčšine produktov akčné znížené ceny, tak neváhaj a nakupuj

Šalát z pečenou červenou repou, parmezánom a rukolou

Najlepšia kombinácia – repa, parmezán, rukola a vlašské orechy! Ďalší šalát, na ktorom si pochutnáte bez výčitiek. Červená repa je navyše plná vitamínov a minerálov. Obsahuje napríklad vitamíny B a C, karotén, vápnik, horčík, draslík, sodík, kremík, železo, selén, zinok, kyselinu listovú, antioxidanty betaín a betacyanín a cenné stopové prvky cézium a rubídium.

 

Suroviny:

  • 2 malé červené repy
  • 2 lyžice balzamikového octu
  • olivový olej
  • hrubozrnná soľ
  • čerstvá rukola
  • hrsť parmezánu
  • hrsť vlašských orechov
  • čierne korenie

 

Postup:

Najprv si upečte červenú repu. Tú dôkladne umyte, položte na kus alobalu, osoľte hrubou soľou a polejte balzamikovým octom a olivovým olejom. Repu zabaľte do alobalu a položte do zapekacej misky. Pečte pri 180 stupňoch asi 45 minút. Potom skúste nožom, či je už repa mäkká, a nechajte ju vychladnúť. Potom ju olúpte a nakrájajte na jemné plátky alebo mesiačiky. 

Repu položte na preprané listy rukoly, pridajte vlašské orechy, lupienky parmezánu, osoľte a mierne pokvapkajte olivovým olejom. 

Dobrú chuť!