🤩 Ešte stále pre vás držíme pri väčšine produktov akčné znížené ceny, tak neváhaj a nakupuj

Grilované krevety s avokádovou salsou

Stačí niekoľko kvalitných surovín a jedlo ako zo stredomorskej reštaurácie vyčaríte za chvíľku. Krevety sú vynikajúcim zdrojom proteínov a obsahujú len malé percento nasýtených tukov, čo z nich robí vhodnú súčasť zdravého a diétneho jedálneho lístka. Krevety ďalej obsahujú veľké množstvo kvalitných bielkovín, omega-3 mastné kyseliny, jód, selén, zinok, vápnik, vitamín B12 a ďalšie telu prospešné látky.

 

na krevety: 

  • 20 tigrích kreviet
  • čerstvý zázvor
  • 1 strúčik cesnaku
  • olivový olej
  • čerstvý koriander
  • 1 lyžička citrónovej šťavy
  • soľ a čierne korenie 

 

na salsu: 

  • 1 zrelé avokádo
  • 5 cherry paradajok
  • šťava z polovice limetky
  • 1 lyžica čerstvej petržlenovej vňate (prípadne koriandra)
  • 1 čili paprička
  • olivový olej
  • soľ a čierne korenie 

 

Postup:

Najprv urobte marinádu na krevety z olivového oleja, čerstvého zázvoru, cesnaku a asi hrsti nakrájaného čerstvého koriandra. Marinádu osoľte, okoreňte a pokvapkajte citrónovou šťavou. Do zmesi vložte olúpané a črievka zbavené tigrie krevety a nechajte marinovať asi 60 minút. Krevety ponapichujte na špajľu a grilujte z oboch strán, kým nezružovejú.

Teraz si pripravte salsu. Zrelé avokádo rozpoľte, vyberte kôstku a olúpte. Dužinu avokáda nakrájajte na malé kocky. Takisto nakrájajte na štvrtiny cherry paradajky a najemno čili papričku. Čerstvý koriander alebo petržlenovú vňať nasekajte a tiež ich pridajte k zelenine. Všetko pokvapkajte limetkovou šťavou, pridajte lyžicu olivového oleja, čerstvo namleté čierne korenie, štipku soli a zamiešajte. 

 

Dobrú chuť!